Paddepoel Energiek deed in januari 2018 mee aan de fakkeltocht tegen de gaswinning

Paddepoel Energiek begon het jaar 2018 met actievoeren. Samen met heel veel andere bezorgde Groningers liepen we in januari mee in de fakkeltocht tegen de aardbevingen. We willen immers allemaal dat er een eind komt aan de schadelijke gaswinning in onze mooie provincie. Maar in Paddepoel zijn we ook realistisch. We weten dat de gaskraan niet morgen al dicht kan. Er moet eerst een goed alternatief komen voor het verwarmen van onze huizen. Eentje waar iedereen blij van wordt en die iedereen kan betalen.  Daar zijn we naar op zoek gegaan.

Buurtwarmte Paddepoel
Inmiddels zijn we bijna een jaar verder. Samen met actieve medebewoners en onze partner Grunneger Power zijn we hard aan het werk met een betaalbaar en duurzaam alternatief, genaamd ‘Buurtwarmte Paddepoel’. Dat is een collectief warmtenetwerk voor bestaande woningen zoals in onze wijk. Het milieuvriendelijke warmtesysteem wordt eigendom van de bewoners zelf. Net als de duurzame bron die in de buurt wordt neergezet. Er wordt dus niet door derden aan verdiend, alleen de bewoners profiteren van de voordelen. De komende jaren willen we samen met u deze plannen vormgeven en uiteindelijk uitvoeren als eerste buurt van Nederland

Demohuizen van de Toekomst
Groningen is onlangs door Europa uitgeroepen als ‘Lighthouse City’, oftewel een duurzaam voorbeeld voor andere Europese steden. Het geld dat hierbij hoort wordt ingezet om twee wijken ‘energiepositief’ te maken, Paddepoel is daar een van. De komende vijf jaar worden er daarom drie huizen in Paddepoel omgetoverd tot ‘Demohuizen van de Toekomst’ en ingericht met innovatieve oplossingen. Paddepoel Energiek zal deelnemers werven en begeleiden. De resultaten van alle tests worden gedeeld met 34 partners uit maar liefst tien landen. En natuurlijk gebruiken we de kennis ook bij Buurtwarmte Paddepoel.

Gratis warmteadvies aan huis
Wilt u de komende maanden zelf aan de slag? Natuurlijk blijven we u gratis adviseren over duurzame maatregelen in en om uw huis. En zoeken we naar de beste lokale leveranciers die u een kwalitatieve en voordelige aanbieding doet.

Wij, uw buren van bewonersorganisatie Paddepoel Energiek, wensen u een geweldig nieuwjaar. We hopen u in 2019 eens te treffen tijdens de wekelijkse Koffietafel Buurtwarmte op dinsdagmiddag tussen 13:00 en 17:00 in de Plutozaal, ochtend, op een van de bewonersbijeenkomsten of tijdens het energiespreekuur elke donderdag van 19:00 -21:00 bij WIJS in het winkelcentrum. Via onze website paddepoelenergiek.nl en op facebook.com/paddepoelenergiek houden we u op de hoogte.

Een heel groen en energiek 2019 toegewenst!