Bron: Buurtwarmte Paddepoel

Om u aan te melden, vul het formulier in hiernaast/hieronder. Dank!

Hoe ziet een buurtwarmtenet er precies uit? Welke locatie is geschikt voor een wijkwarmtecentrale? Wat verandert er in mijn straat en woning? En waarover kan ik meebeslissen? Belangrijke vragen waar we samen met bewoners een antwoord op willen krijgen. Buurtwarmte Paddepoel houdt daarom opnieuw een bewonersbijeenkomst op dinsdagavond 18 juni van 19:30 tot 21:30 uur (inloop vanaf 19:15 uur) in de Plutozaal, Plutolaan 329. U bent van harte uitgenodigd om hier bij te zijn en mee te praten!

De bewonersbijeenkomst is een vervolg op de bijeenkomst onlangs in Buurtrestaurant Bernlef. Zo’n zestig Paddepoelers kwamen bij elkaar om meer te horen over de verschillende scenario’s voor een aardgasvrij Paddepoel. Experts en gebruikers vertelden over hun ervaringen met verschillende alternatieven voor gasverwarming. Een collectief warmtenet komt vooralsnog als beste uit de bus voor het jaren ‘60 deel van de wijk: het is technisch haalbaar en lijkt het meest betaalbaar. Die conclusie werd gesteund door een onderzoek van Kathelijne Bouw van de Hanzehogeschool naar diverse wijkscenario’s.

Tijdens de bewonersavond op 18 juni gaan we verder in op de mogelijkheden van een buurtwarmtenet. We laten u het eerste ontwerp van het buurtwarmtenet in Paddepoel zien en we bespreken waarover bewoners kunnen meebeslissen. Ingenieursbedrijf Tebodin maakte het ontwerp en is aanwezig om het ontwerp toe te lichten. Daarnaast worden de resultaten van het bewonersonderzoek gepresenteerd en met u besproken. We ondervroegen bijna 100 Paddepoelers hoe ze denken over duurzame alternatieven voor warmte.

Meebeslissen

Wat houdt het project Buurtwarmte Paddepoel ook alweer in? Bewoners uit Paddepoel krijgen de kans om zich aan te sluiten op het gezamenlijke buurtwarmtenet. De huizen worden verwarmd door middel van groene stroom en gaan dus helemaal van het gas af. De deelnemers worden zelf mede-eigenaar van het warmtenet. Zij kunnen meedenken, meebeslissen en meeprofiteren. Neem gerust iemand mee, wij zorgen voor de koffie en thee. Hopelijk tot dan!