Onze Els Struiving is maandag 11 juni te gast bij de bijeenkomst ‘Tegenlicht Meet-up’ met als thema ‘Ons Gemeengoed’. Ze gaat daar vertellen hoe wij in Paddepoel samenwerken om onze huizen duurzamer te maken met Paddepoel Energiek. Bewoners die gezamenlijk plannen maken krijgen in Nederland namelijk steeds meer voor elkaar. Maar waarom lukken sommige dingen wel en andere weer niet? En zijn belangrijke zaken als zorg en energievoorziening niet gewoon de taak van de overheid?

Discussie
Welke rol spelen burgercollectieven, zoals Paddepoel Energiek, bij het oplossen van problemen in deze tijd; daar gaat het maandag 1 april over in de Biotoop in Haren. De bijeenkomsten van VPRO’s ‘Tegenlicht Meet-up’ worden gehouden naar aanleiding van een recente uitzending van het programma Tegenlicht. Na het zien van de aflevering zijn er sprekers die inhoudelijk doorgaan op het onderwerp. Na afloop is er ruimte voor vragen en discussie.

 

Aangenaam samenleven
Els Struiving vertegenwoordigt deze avond dus Paddepoel Energiek. De tweede spreker is Anne Hilderink van Klooster&Buren. Ze vertelt hoe een collectieve aanpak uitkomst biedt bij allerlei uitdagingen in het dunbevolkte gebied in en rond Kloosterburen. Tot slot spreekt Annemarie Kok, auteur van Binding genoeg. De stad en het geheim van aangenaam samenleven.’ In dit essay laat zij zich kritisch uit over de overheid die steeds meer aken aan ‘de burger’ overlaat: van zorg en buurtbeheer tot openbaar bestuur.

Wil je hier ook bij zijn? Meld je dan aan via: www.grunnegerpower.nl/tegenlicht
Benieuwd naar de uitzending van VPRO Tegenlicht over ‘Ons Gemeengoed’? Bekijk hem hier