De Gemeente Groningen heeft een website geopend waar regelingen zijn te vinden voor onder andere de energie toeslag.

Het hulppakket bestaat uit eenmalige regelingen en informatie om inwoners met een laag inkomen de komende periode extra te ondersteunen.

 

Logo van Gemeente Groningen dat doorverwijst naar de homepage

Energietoeslag

De gemeente Groningen heeft als regeling in het hulppakket een extra energietoeslag voor inwoners met de laagste inkomens. Vanuit het Rijk hadden ze al € 1.300,- ontvangen. Begin november hebben ze nog € 200,- euro extra van de gemeente ontvangen op hun bankrekening.

Uitbreiding energietoeslag

Voor inwoners die nét buiten de boot vallen voor de energietoeslag van € 1.500,- heeft de gemeente een uitbreiding op de energietoeslag gemaakt.

  • Hebt u een inkomen tussen de 120% en 140% van de bijstandsnorm? Dan komt u in aanmerking voor een energietoeslag van € 600,-. In de tabel leest u hoe hoog tussen 120% en 140% van de bijstandsnorm is.
  • Hebt u al eerder een aanvraag energietoeslag gedaan en hierover een afwijzing ontvangen? Omdat uw inkomen hoger ligt dan 120% van de bijstandsnorm? Dan moet u opnieuw een aanvraag indienen om in aanmerking te komen voor de energietoeslag van € 600,-.
  • U kunt deze energietoeslag aanvragen tot en met 28 februari 2023.

Hebt u een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm? En hebt u nog geen energietoeslag aangevraagd? Dan kunt u dit nog doen t/m 28 februari 2023. In de tabel leest u hoe hoog 120% van de bijstandsnorm is.