Er zijn al veel bewoners in Paddepoel die van het gas af willen

De gemeente Groningen heeft 4,8 miljoen euro van het rijk gekregen om bestaande woningen in Paddepoel en Selwerd gasvrij te maken. Wethouder Mattias Gijsbertsen hoopt dat hiermee in 2022 zo’n duizend huizen in Paddepoel-Noord en Selwerd worden aangesloten op een eigen buurtwarmtenet. Met het geld moet het voor huiseigenaren aantrekkelijk worden gemaakt om hun gasaansluiting in te ruilen voor een gezamenlijke warmtepomp. Paddepoel Energiek en energiecoöperatie Grunneger Power werken daarom samen met bewoners aan de opzet van een buurtwarmtecoöperatie. ‘Dit is heel mooi nieuws voor Paddepoel want er zijn hier veel bewoners die van het gas af willen’, aldus Els Struiving van Paddepoel Energiek. ‘Daarom zijn we samen met Grunneger Power gestart met een serieuze verkenning naar de mogelijkheden voor een lokaal warmtenetwerk met een buurtwarmtepomp op groene stroom,’ legt ze uit.

De bedoeling daarbij is dat het warmtenetwerk in eigendom komt van de gebruikers zelf, wat een  doorbraak is in de warmtewereld. Dit najaar houdt Paddepoel Energiek een bewonersonderzoek waarin bewoners gevraagd wordt wat zij belangrijk vinden aan hun warmtevoorziening.

Wat vindt u?
Bent u geïnteresseerd in deze plannen in Paddepoel? Heeft u vragen of wilt u meedenken en -praten? U bent dan iedere dinsdag welkom van 9:00-17:00 uur in de Plutozaal (Plutolaan 329), bij Paddepoel Energiek en Grunneger Power. U kunt ook altijd contact opnemen met Adrie van Paddepoel Energiek
via 06-255 208 70 of info@paddepoelenergiek.nl.