Drie demohuizen in Paddepoel

Is jouw huis klaar voor de duurzame toekomst? Doe mee met het project Making City!

Drie huizen in een deel van de wijk Paddepoel* kunnen als demohuis in het EU-project Making City meedoen. Wil jij als huiseigenaar ook meehelpen de wereld een stukje beter te maken? Geef je dan op en misschien wordt jouw huis wel uitgekozen als duurzaam demohuis voor de wijk.

* Alle grondgebonden eengezinswoningen tussen Plataanlaan en spoor en tussen Reitdiep en Zonnelaan.

Wat gaat er gebeuren?

3 standaard type huizen in de wijk Paddepoel worden verduurzaamd met innovatieve duurzame maatregelen om samen met de flats en huizen tot een energiepositieve wijk te komen.

Een deel van de kosten voor de innovaties die passen bij jouw type huis worden vanuit het project betaald. Je dient ook zelf een deel te investeren.

Wat is Making City?

Making City is een EU-project waarin de ‘lighthouse cities’ Groningen en Oulu (Finland) meedoen om positieve energiewijken te creëren waar meer energie wordt opgewekt dan verbruikt en wat als voorbeeld dient voor 6 ‘follower cities’ in Europa.

Een onderdeel van het project is het realiseren van 3 demohuizen in de wijk Paddepoel waar samen met de flats in de wijk een energiepositief resultaat bereikt wordt door het toepassen van een combinatie van innovatieve en conventionele duurzaamheidsmaatregelen.

Voor meer info zie makingcity.eu

Het project wordt uitgevoerd door Paddepoel Energiek in samenwerking met Grunneger Power.

Meedoen aan Making City

De inschrijving is gesloten

De inschrijving is helaas gesloten. Je kunt je huis niet meer aanmelden als demohuis in het project Making City. We kunnen je wel op de hoogte houden van het project of van andere relevante interessante projecten. Stuur een mail naar info@paddepoelenergiek.nl om opgenomen te worden in de mailinglist.

Tot 15 juli 2019 hebben kandidaten de mogelijkheid gehad zich aan te melden. De binnengekomen aanmeldingen zijn geanonimiseerd. In samenwerking met de partners in het consortium maakt het team een voorselectie van 6 huizen op basis van objectieve criteria gebaseerd op de eisen van het project.  Zit u hierbij dan neemt het demohuizen team  – bestaande uit Els Struiving en Carina Havenga de Poel (Paddepoel Energiek) en Joep Broekhuis en Steven Volkers (Grunneger Power) – contact op.

Bij deze 6 huishoudens gaat het demohuizen-team op huisbezoek. Tijdens dit bezoek worden de mogelijkheden met jou bekeken en besproken. Daarna selecteert het team de drie uiteindelijke demohuizen. Naar verwachting gaat de verduurzaming van deze huizen na de zomer van start.

Wat verwachten we van bewoners die mee willen doen?

  • Je geeft toestemming om je energieverbruik voor 5 jaar te laten meten
  • Je stelt je huis open voor demonstratiedoeleinden (minimaal 3x per jaar in overleg met de bewoner).
  • In je huis zijn al enige energiebesparingsmaatregelen doorgevoerd of op korte termijn gepland. Of je bent bereid om daar zelf in te investeren.
  • Je denkt actief mee
  • Je werkt mee aan publiciteit over het project
  • Je betaalt zelf een deel van de kosten van de innovaties. Het bedrag is afhankelijk van het huis en de toepasbare innovaties.