Update

Vanwege een aantal vertragende factoren hebben wij, Paddepoel Energiek en Grunneger Power, besloten de bouw van de windmolens uit te stellen. We gaan wel verder! We werken aan een flexibeler economisch model met bijpassende financieringsvormen. Dat maakt meedoen voor iedereen aantrekkelijker. Meer informatie over het opschorten van de crowdfunding en de vertragende factoren vind je op de website van Paddepoel Energiek en Grunneger Power.

Wat betekent dit voor jou?

Het project wordt opgeschort tot een nieuwe regeling is uitgewerkt. Iedereen die een of meerdere wijkwinddelen heeft gereserveerd, kan die reservering gerust laten staan. Uiteraard heb je het recht om later alsnog van een nieuw aanbod gebruik te maken. Een oproep om de winddelen te betalen komt later, als alles rond is. De donateurs krijgen hun geld terug en kunnen in de nieuwe situatie opnieuw doneren of overgaan tot een andere manier van financiering, afhankelijk van het te kiezen model. Hartelijk dank voor jullie enthousiasme en support tot dusver en we hopen dat jullie ook in de nieuwe ronde weer meedoen om de Wijkwindmolens Dorkwerdersluis tot een succes te maken!

Nieuws

Bouw Wijkwindmolens Dorkwerdersluis uitgesteld

Tweeënhalf jaar geleden zijn wij, Paddepoel Energiek en Grunneger Power, begonnen met de eerste plannen voor de Wijkwindmolens Dorkwerdersluis. Op zoek naar mogelijkheden om samen windstroom op te wekken, kwamen we na een aardige zoektocht uit bij onze voorkeurslocatie: de dijk bij de Dorkwerdersluis.

Enthousiasme bij Reitdiepbewoners over Wijkwindmolens Dorkwerd

Initiatiefnemers Grunneger Power en Paddepoel Energiek waren op 26 juni te gast in wijklokaal de Rietvogel in de Reitdiepwijk, op uitnodiging van bewonersvereniging Reitdiep. Tijdens de avond lieten de Reitdiepers zich informeren over het project Wijkwindmolens Dorkwerdersluis en sommigen kochten ter plekke aandelen in de molen.

Wijkwindmolens Dorkwerdersluis

Investeren kunnen kopers en huurders met een eigen energierekening en met postcode 9738, 9831, 9745, 9742, 9743, 9745, 9746, 9747 of 9832.

Doneren kan iedereen die de Wijkwindmolens Dorkwerdersluis een warm hart toedraagt. Wij zijn ontzettend blij met jouw bijdrage! Door te doneren, word je ‘Vriend van de Wijkwindmolens Dorkwerdersluis’.

Stel een vraag

Projectinformatie

De molens

Samen met andere bewoners uit de eigen omgeving investeren in kleine windmolens met houten wieken plaatsen nabij de Dorkwerdersluis. Op die manier kunnen mensen voor wie een eigen windmolen of zonnepanelen te duur zijn of die zelf geen geschikte locatie hebben ook investeren in eigen groene energie.

De initiatiefnemers

De initiatiefnemers zijn bewoners uit Dorkwerd en uit de wijk Paddepoel. Zij worden bij hun project gesteund door de energiecoöperatie Grunneger Power en Waterschap Hunze en Aa’s, die de grond voor de molens ter beschikking stelt op het terrein van het gemaal.

Hoe werkt het?

Deelnemers aan het wijkwindmolenproject worden lid van een lokale opwekcoöperatie en investeren in 2 kleine windmolens door de aanschaf van 1 of meer winddelen van 350 € per stuk. Gezamenlijk worden ze eigenaar van de molens. Samen met burgers uit de aangrenzende wijken profiteren deelnemers van de windopbrengst van de molen doordat ze korting krijgen op hun energiebelasting.

Investeren

U kunt investeren als:

  • U een eigen energierekening hebt
  • U in één van de volgende postcodes woont: 9731, 9738, 9742, 9743, 9745, 9746, 9747 of 9832 
  • U met de gekochte wijkwinddelen niet meer stroom opwekt dan u zelf gebruikt. Ons advies is om voor maximaal 85% van uw stroomverbruik mee te doen.

Doneren

Iedereen die de Wijkwindmolens Dorkwerdersluis een warm hart toedraagt, kan ook een donatie doen. Door te doneren, word je ‘Vriend van de Wijkwindmolens Dorkwerdersluis’.

Meer informatie

Interviews

Investeren of doneren

Stel je vraag