Update
Wat betekent dit voor jou?
Het project wordt opgeschort tot een nieuwe regeling is uitgewerkt. Iedereen die een of meerdere wijkwinddelen heeft gereserveerd, kan die reservering gerust laten staan. Uiteraard heb je het recht om later alsnog van een nieuw aanbod gebruik te maken. Een oproep om de winddelen te betalen komt later, als alles rond is. De donateurs krijgen hun geld terug en kunnen in de nieuwe situatie opnieuw doneren of overgaan tot een andere manier van financiering, afhankelijk van het te kiezen model. Hartelijk dank voor jullie enthousiasme en support tot dusver en we hopen dat jullie ook in de nieuwe ronde weer meedoen om de Wijkwindmolens Dorkwerdersluis tot een succes te maken!
Nieuws
Bouw Wijkwindmolens Dorkwerdersluis uitgesteld
Tweeënhalf jaar geleden zijn wij, Paddepoel Energiek en Grunneger Power, begonnen met de eerste plannen voor de Wijkwindmolens Dorkwerdersluis. Op zoek naar mogelijkheden om samen windstroom op te wekken, kwamen we na een aardige zoektocht uit bij onze voorkeurslocatie: de dijk bij de Dorkwerdersluis.
Enthousiasme bij Reitdiepbewoners over Wijkwindmolens Dorkwerd
Initiatiefnemers Grunneger Power en Paddepoel Energiek waren op 26 juni te gast in wijklokaal de Rietvogel in de Reitdiepwijk, op uitnodiging van bewonersvereniging Reitdiep. Tijdens de avond lieten de Reitdiepers zich informeren over het project Wijkwindmolens Dorkwerdersluis en sommigen kochten ter plekke aandelen in de molen.
Wijkwindmolens Dorkwerdersluis

Projectinformatie
De molens
Samen met andere bewoners uit de eigen omgeving investeren in kleine windmolens met houten wieken plaatsen nabij de Dorkwerdersluis. Op die manier kunnen mensen voor wie een eigen windmolen of zonnepanelen te duur zijn of die zelf geen geschikte locatie hebben ook investeren in eigen groene energie.
De initiatiefnemers
De initiatiefnemers zijn bewoners uit Dorkwerd en uit de wijk Paddepoel. Zij worden bij hun project gesteund door de energiecoöperatie Grunneger Power en Waterschap Hunze en Aa’s, die de grond voor de molens ter beschikking stelt op het terrein van het gemaal.
Hoe werkt het?
Deelnemers aan het wijkwindmolenproject worden lid van een lokale opwekcoöperatie en investeren in 2 kleine windmolens door de aanschaf van 1 of meer winddelen van 350 € per stuk. Gezamenlijk worden ze eigenaar van de molens. Samen met burgers uit de aangrenzende wijken profiteren deelnemers van de windopbrengst van de molen doordat ze korting krijgen op hun energiebelasting.
Investeren
U kunt investeren als:
- U een eigen energierekening hebt
- U in één van de volgende postcodes woont: 9731, 9738, 9742, 9743, 9745, 9746, 9747 of 9832
- U met de gekochte wijkwinddelen niet meer stroom opwekt dan u zelf gebruikt. Ons advies is om voor maximaal 85% van uw stroomverbruik mee te doen.
Doneren
Iedereen die de Wijkwindmolens Dorkwerdersluis een warm hart toedraagt, kan ook een donatie doen. Door te doneren, word je ‘Vriend van de Wijkwindmolens Dorkwerdersluis’.