De Duurzaamheidsmarkt staat voor sociaal, lokaal en duurzaam: daar hoort het pimpen van gebruikte spullen natuurlijk ook bij!

Duurzaamheidsmarkt

Ook op de duurzaamheidsmarkt zijn te vinden Doerdertoe! Hieronder wie zij zijn en wat zij doen.

“Doedertoe is een werkplaats om kringloopspullen een make-over te geven. En allerlei technieken te verkennen. Iedereen kan meedoen, jong, oud, onervaren en professional. De werkplaats is een schatkamer aan materialen; de versierselen staan als in een snoepwinkel uitgestald.

Je kunt bij ons verven en plakken met het mooiste papier en de gekste versieringen. We hebben lampenkappen, spiegellijsten, dienbladen, klokken, fotolijstjes, krukjes en tafeltjes om mooi te maken. Allemaal voor het kiezen, maar je kunt ook je eigen voorwerp meenemen. Kleine dingen, want de werkplaats is niet zo groot. Bijna alles is mogelijk maar we timmeren en schuren niet. Bij ons kun je allerlei technieken komen verkennen, zoals mozaïeken, textiele werkvormen, decoupage, sieraden maken, teken- en schilderfacetten, wolvilten en meer. En we hebben regelmatig thema work-shops

We sparen het milieu want alles wat we gebruiken is tweedehands, of gegeven.

Doedertoe is een werkplaats op poten gezet door Marita Reijtenbagh met hulp van een zeer uiteenlopende steungroep. Het idee is afkomstig van Liesbeth Bleeker. Met Doedertoe willen we op idealistische wijze reageren op recessie en bezuinigingen. We laten een manier van sociaal ondernemen zien dat volledig steunt op inbreng van vrijwilligers.”