De provincie Groningen steunt dorpen en wijken die energieneutraal willen worden; op de facebookpagina energie in groningen presenteren we ons, samen met een heel stel andere duurzame Groningers. Leuk om te zien hoeveel mensen actief zijn!

Op 28 november presenteerden 28 lokale initiatieven hun plannen voor energieneutrale dorpen bij de provincie Groningen. De initiatieven mogen zich op deze community presenteren. Vandaag: Paddepoel Energiek!

Stichting Paddepoel Energiek is opgericht door een groep enthousiaste bewoners uit de wijk Paddepoel. Samen zetten we ons in voor het verduurzamen van de wijk: voor het milieu, om iets voor de wijk te doen en om mensen bij elkaar te brengen.

Wat doen wij?
Bewoners kunnen bij ons terecht voor alle vragen rond verduurzaming, energieverbruik, subsidies en eigen opwek.
We werken samen met aanbieders die aantrekkelijke kortingen bieden bij collectieve inkoop en organiseerden het afgelopen jaar excursies naar aanbieders van zonnepanelen, pelletkachels en LED-verlichting. Maar Paddepoel Energiek komt ook bij u thuis: onze twee energiecoaches bekijken samen met bewoners de mogelijkheden en geven advies op maat. En elke donderdagavond (koopavond) is er van 19-21:00 uur een wijk-energiespreekuur in winkelcentrum Paddepoel.

Tot slot: met partner Grunneger Power werken we aan duurzame collectieve voorzieningen waarvan iedereen in Paddepoel gebruik kan maken, zoals een (kleine) wijkwindmolen en buurtopslag.